tiistai 30. heinäkuuta 2013

mustikoita ja mustikkakukkoa

 MUstikoita ei kovin paljoa ole löytynyt, mutta litran verran niitä tällä kertaa  keräsin.


Aattelin leipoa mustikkakukkoa eli rättänää. Taikina on ruisjauhopohjainen.



Mustikkakukkoon eli rättänään löytyy monia ohjeita.
Jos ei käytä kananmunaa,  niin rasvaa on enemmän, jos ei halua makeaa niin sokeria vähemmän. Osan jauhoista voi korvata ohra- tai vehnäjauhoilla. Ohjeita on monia.
Tämän on kevyempi versio aineksista. (perusohje; ruisjauho, sokeri, rasva,mustikat)

100g margariinia/voita
0,5 dl sokeria
1 kananmuna
2,5dl ruisjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
3 dl mustikoita
1 rkl perunajauhoja
4 annosvuokaa/piirakkavuoka

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää muna hyvin vatkaten ja sekoita joukkoon jauhot joiden seassa on leivinjauhe. Sekoittele marjoihin hunaja ja perunajauhot. Vuoraa voidellut vuoat taikinalla ja jätä vajaa puolet päälle. Kaada mustikat vuokiin ja murustele loppu taikina päälle. Paista uunissa 200 asteessa kunnes päällinen on saanut kauniin värin. Nauti vaniljajäätelön kanssa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti