keskiviikko 22. helmikuuta 2012
sunnuntai 12. helmikuuta 2012
vispipuuroa keittelin
Vispipuuroon käytän puolukkaa, mutta joskus viinimarjoja, pääasia, että marjassa on happamuutta. Litran annoksen pari desia mannaryyniä ja mausteeksi sokeria.
Nyt se omn sopivasti vispattu.
Puuro saa jäähtyä ennen syömistä. Parhainta jääkaappikylmänä.
Maistuu sellasenaan tai maidon kanssa.
torstai 9. helmikuuta 2012
sunnuntai 5. helmikuuta 2012
runebergintorttu
Tortulle on monta ohjetta ja silloin kun teen niitä niin teen jotenkin sinne päin.
Ensin täytyy olla rasvaa, sokeria ja kananmunaa. Mutta pitää olla vielä muutakin.
Jos on pipareita niin laitan piparinmurusia tai keksinmurusia sitten jos ei ole kumpaakaan niin sitten korppujauhoa. Koska tortuissa pitäisi maistua joulun rääppiäiset, niin makeutena käytän vähän siirappia ja jouluisia mausteita, ellei ole niitä paparinmurusia. Jos on mantelijauhetta sitäkin voi laittaa. Vehnäjauhoja sen verran, että se sitoo taikinan. Mutta tarkoitus on että taikinan täytyisi olla jonkin verran karkearakeista.Leivinjauhe meinasi unohtua.
Tortulle pitäisi olla oikein oma omituinen vuoka. Entisaikaan ei ollut monenlaisia vuokia ja niitä tehtiin niissä käyttöastioissa, joita siihen aikaan oli. Tuo vuokamalli on nykyään epäkäytönnöllinen ja helpommin leivonnaisen paistaa muffinivuokassa, joko metallisessa tai paperisessa.
Hilloin voi laittaa ennen paistoa keskelle leivosta, mutta parempi tehdä vasta paistamisen jälkeen. Ja sen on oltava nimenomaan vadelmahilloa. Kostukkeeksi siihen voi lisätä esim omenamehua.
Kun leivos on kylmä niin koristeeksi kiepautus tomusokeri-vesiseoksella.
Nämä ostin kaupasta pieneen herkkuhetkeen, koska en viitsinyt alkaa itse leipoa.
Ensin täytyy olla rasvaa, sokeria ja kananmunaa. Mutta pitää olla vielä muutakin.
Jos on pipareita niin laitan piparinmurusia tai keksinmurusia sitten jos ei ole kumpaakaan niin sitten korppujauhoa. Koska tortuissa pitäisi maistua joulun rääppiäiset, niin makeutena käytän vähän siirappia ja jouluisia mausteita, ellei ole niitä paparinmurusia. Jos on mantelijauhetta sitäkin voi laittaa. Vehnäjauhoja sen verran, että se sitoo taikinan. Mutta tarkoitus on että taikinan täytyisi olla jonkin verran karkearakeista.Leivinjauhe meinasi unohtua.
Tortulle pitäisi olla oikein oma omituinen vuoka. Entisaikaan ei ollut monenlaisia vuokia ja niitä tehtiin niissä käyttöastioissa, joita siihen aikaan oli. Tuo vuokamalli on nykyään epäkäytönnöllinen ja helpommin leivonnaisen paistaa muffinivuokassa, joko metallisessa tai paperisessa.
Hilloin voi laittaa ennen paistoa keskelle leivosta, mutta parempi tehdä vasta paistamisen jälkeen. Ja sen on oltava nimenomaan vadelmahilloa. Kostukkeeksi siihen voi lisätä esim omenamehua.
Kun leivos on kylmä niin koristeeksi kiepautus tomusokeri-vesiseoksella.
Nämä ostin kaupasta pieneen herkkuhetkeen, koska en viitsinyt alkaa itse leipoa.
keskiviikko 25. tammikuuta 2012
lauantai 31. joulukuuta 2011
tiistai 27. joulukuuta 2011
lauantai 24. joulukuuta 2011
tiistai 20. joulukuuta 2011
joululeivonnaisia
Tilaa:
Blogitekstit (Atom)