perjantai 21. heinäkuuta 2023

monta asiaa terveydenhoitoa

Tilasin ajan jo toukokuulla, mutta pääsin lääkärin vastaanotolle vasta tänään.
Silloinen uniongelmakin ehti jo helpottaa, joten sain mahdollisuuden valitella muita vaivojani.
Minä en yleensä pikkuvaivojen takia lääkäriin mene, kesälläkin kaaduin mutta kun itse ylös pääsee niin  se on hyvä merkki siitä ettei ole sattunut pahempaa.
Mutta kyllä sen huomaa, että ikä hankaloittaa tekemisiä ja jalat käy aina vaan hitaammaksi.
Niinpä sitten toin esille nilkkavaivan, joka on vaivannut minua jo vuosikausia. Sellainen vaiva kuin nilkkaa puristaisi vanne, mutta ei ole varsinaisesti kipeä. Kävely ja painavan esineen kantaminen lisää niitä tuntemuksia. Joudun käyttämään kenkiä sisälläkin, koska silloin se vaiva ei tunnu niin paljon. Vaiva tuntuu koko ajan, mutta siinä ei ole varsinaisesti kipua.
Lääkäri käänteli nilkkaani ja tutki sen asentoa ja liikevoimaa. Päätyi toteamukseen, että nilkassa ei näy poikkeavaa, mutta mahdollisesti nilkassa voi olla kulumaa, joka aiheuttaa ne tuntemukset.
Olihan se parempi diagnoosi kuin viimeksi, jolloin päädyin ostamaan tukisukkia, lääkärin sanottua vaivan johtuvan jalan sisäisistä suonikohjuista.
Ehkä ne sukat vähän helpottikin jalan rasituksia, mutta ne on niin vaikeat saada vedettyä jalkaan.
Puhuttiin tänään siitä uniongelmasta. Lievään uniongelmaan määrätään masennuslääkettä ja sellaisen reseptin ne antoi, kaiken varalta, jos sattuisin tarvitsemaan.  Näkyi uusineen lääkkeetkin. Syksyllä pitää käydä jättämässä laboratorioon verinäyte. Eli sain samalla reissulla hoidettua monta asiaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti