Puhelimeen on nyt tarjolla koronavilkku, eli sovellus joka kertoo jos henkilö on tietämättään altistunut koronalle. Sovelluksen idea on se, että altistuneet on helpompi jäljittää. Toimiakseen, Bluetooth yhteys on oltava päällä. Kuinka turvallista se lienee, yleensä Bluetooth pidetään poissa käytöstä.
Kurkistus bluetoothin historiaan.
Harald Sinihammas oli muinainen kuningas, joka oli yhdistänyt Tanskan ja Norjan viikinkiajalla ennen vuotta 1000. Nimen Sinihammas, Harald sai siksi, kun yksi hampaista oli vahingoittunut ja muuttunut sinisen väriseksi. Joidenkin mukaan Harald sai nimen sinisistä vaatteistaan, sillä sininen oli aikansa kallein väri.
Monet olivat sitä mieltä että Harald oli oikeastaan hyvin tummaihoinen ja tummatukkainen.
Harald oli erityisen tunnettu diplomaattisista neuvotteluistaan, joiden ansiosta eri osapuolet saattoivat aloittaa keskinäisen kaupankäynnin. Harald Sinihammas oli taitava viestijä.
Tuhat vuotta myöhemmin yhdysvaltalainen Jim Kardach sai ystavältään kirjan, hyvin kiehtovan romaanin Harald Sinihampaasta. Tämä henkilö oli perehtynyt Intelin tekniikkaan ja pohtinut yhdessä muiden teknologiayhtioiden kanssa sitä, miten luoda yhteinen standardi langattomaan tiedonsiirtoon tietokoneiden ja matkapuhelimien välillä.
Teknologiayhtiöt saivat kuin saivatkin kuningasidean Harald Sinihampaasta.
Uusi Bluetooth- langansiirtoteknikka kehitettiin Ruostin Lundissa, jonka perimätiedon mukaan perusti Harald Sinihampaan poika Sven Haaraparta, joka isänsä kuoltua oli Tanskan kuningas.
Harald Sinihammas, joka oli ollut muinainen valtakuntien yhdistäjä sai kunnian uudesta viestintätekniikasta.
Bluetooth nimi muodostuu nimestä H ja B eli Harald Bluetand. H B.
Kaikista Bluetooth laitteista löytyy HB kirjainsigneeraus.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti